درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی و ورزش در بسیاری از بیماران موفقیت آمیز بوده و نیاز به انجام جراحی های پرهزینه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

فتق دیسک ستون فقرات کمری معمولاً منجر به شروع ناگهانی و شدید کمردرد می شود و ممکن است با تغییر وضعیت برطرف شود اما با خم شدن و نشستن طولانی مدت بدتر می شود. سرفه و عطسه فشار داخل دیسک را افزایش می دهد و می تواند درد را تشدید کند. برآمدگی دیسک اغلب بین مهره های چهارم و پنجم کمری یا بین پنجم و ساکروم ایجاد می شود.

هدف درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی کاهش درجه التهاب با ترکیب حرکت و رهاسازی بافت نرم همراه با تمرینات تقویت کمر است. نشان داده شده است که فیزیوتراپی یک روش موثر در درمان کمردرد حاد مرتبط با آسیب دیسکوژنیک در ستون فقرات کمری است. داروهای تسکین دهنده درد و یا داروهای ضدالتهابی نیز معمولاً ضروری هستند. درمان های فیزیوتراپی ایمن، موثر و بر اساس به روزترین تحقیقات است.

جراحی فقط باید برای فتق دیسک پس از آزمایش مراقبت های محافظه کارانه در نظر گرفته شود. علاوه بر درمان حاد، فیزیوتراپی بر پیشگیری طولانی مدت از آسیب های مکرر دیسک تمرکز می کند و آسیب دژنراتیو را که به طور مستقیم با فتق دیسک اولیه مرتبط است، به حداقل می رساند. هدف پروتکل ها افزایش ثبات، قدرت و وضعیت بدن است و اطمینان حاصل می کند که آسیب مزمن نمی شود.

ما به عنوان فیزیوتراپیست شاهد افزایش برآمدگی دیسک و آسیب های فتق دیسک هستیم. این با افزایش زمان نشستن افراد (در خانه و محل کار)، قدرت ضعیف شکم و ثبات ضعیف کمر همراه است. صدمات دیسکوژنیک هنگام انجام حرکات مکرر خم شدن و چرخش، به ویژه هنگام بلند کردن بارهای سنگین، شایع تر است. افزایش خم شدن ستون فقرات کمری ناشی از افزایش نشستن، بافت دیسک را به خطر می اندازد و تغییرات دژنراتیو فیبروز حلقوی را افزایش می دهد و آن را بیشتر مستعد فتق دیسک می کند.

علائم فتق دیسک کمر

بیماران مبتلا به این عارضه ممکن است در طول فعالیت های خود ، شروع ناگهانی کمردرد را تجربه کنند. با این حال، درد و سفتی پس از فعالیت تحریک‌آمیز، به ویژه صبح روز بعد، برای بیماران نیز رایج است. علائم معمولاً در قسمت پایین کمر احساس می شود و ممکن است در مرکز یا یک طرفه قرار گیرند. بیمار ممکن است درد رادیکولار در باسن، ران، ساق پا یا پا را تجربه کند. اسپاسم عضلانی، پارستزی، بی حسی یا ضعف نیز ممکن است وجود داشته باشد. در برخی موارد، بیماران ممکن است فهرستی را در نتیجه برآمدگی دیسک داشته باشند. علائم معمولاً با فعالیت هایی که شامل بلند کردن، خم شدن، نشستن طولانی مدت یا نشستن در حالت ایستادن است تشدید می شود. سرفه، عطسه و پیچ خوردن نیز ممکن است علائم را تشدید کند. بیماران مبتلا به برآمدگی دیسک کمر اغلب دردی را تجربه می کنند که در اول صبح بدتر می شود.

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی

شواهد نشان می دهد که درمان فیزیوتراپی برای برآمدگی دیسک کمر برای اطمینان از نتیجه مطلوب حیاتی است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • توصیه اصلاح فعالیت – فعال ماندن و تشویق به فعالیت عادی منجر به زمان بهبودی سریع‌تر می‌شود – از استراحت در رختخواب یا فعالیت‌های تشدیدکننده مانند بلند کردن یا نشستن طولانی‌مدت خودداری کنید.
  • دستکاری ستون فقرات
  • ورزش خاص برای بهبود تحرک و کاهش درد
  • اصلاح بیومکانیکی و مشاوره ارگونومیک
  • بریس یا کینزیوتیپینگ
  • برنامه بازسازی عملکردی و مشاوره
  • درمان به روش مکنزی
  • ماساژ درمانی برای کمک به افزایش تحرک ستون فقرات

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست